樓主: Edith

1250 今早$0.076 入了,睇幾多

星級會員

Martin_Leung 發表於 2020-12-8 17:27
Ken sir 話左哩個水域有大魚,每個人的捕魚工具和技術都不一樣,天氣水流分分秒秒都有變化,

若果 ...

如果有大約食糊價,就不會喪大海,有得參考。

我沒有所失。只是覺得這是細價股,推介給會員買,應該要有責任心,否則是害人。
回復

星級會員

carcar 發表於 2020-12-8 17:41
如果有大約食糊價,就不會喪大海,有得參考。

我沒有所失。只是覺得這是細價股,推介給會員買,應該要有 ...

重點不在推大價 (如當年匯豐,思捷,電盈) 細價,這樣說推大價股就可以不負責任?
自己要有分析能力,Ken sir live 推 8083 中國有贊,

我唔睇好怕假突破,結果今天14:30 出現單日轉向。

最終交易決定權在你手上,沒有人包生仔。
回復

星級會員

Martin_Leung 發表於 2020-12-8 17:27
Ken sir 話左哩個水域有大魚,每個人的捕魚工具和技術都不一樣,天氣水流分分秒秒都有變化,

若果 ...

這是細價股,如有目標價/食餬價就會有所應變,容易掌握。

策略王的小魚及社長推介細價股都有大約買入位及大約賣出位,太高就唔好再追。

叻仔股神ken 哥今次是沒有給大約買入位及大約賣出位,這樣好易給會員踩陷阱,害死人。

叻仔股神ken 哥在TVB及其他財經台都有提<買入位及賣出位>,為何細價股沒有?

不是每一個人都懂<見招拆招, 見步行步, 隨機應變>
回復

星級會員

Martin_Leung 發表於 2020-12-8 17:52
重點不在推大價 (如當年匯豐,思捷,電盈) 細價,這樣說推大價股就可以不負責任?
自己要有分析能力,Ken s ...

你收了錢?我的意思是要明示及提供買入位及大約賣出位,太高就唔好再追。
回復

星級會員

carcar 發表於 2020-12-8 18:13
這是細價股,如有目標價/食餬價就會有所應變,容易掌握。

策略王的小魚及社長推介細價股都有大約買入位 ...

KEN哥就係知大家冇技術會亂黎,所以day one先係學員專區講,而唔係 public 個討論區,點樣唔負任先?又點樣害人?師兄你用字真係要小心啲喎,有言論自由唔等於可以亂講野。

你$0.076買,今日最高上到$0.083都成9%,再講到收市其實今日都冇蝕,咁都仲要跳出黎咁樣話KEN哥?捉到叻仔股出黎比大家仲要餵埋大家食?KEN哥唔係你經紀喎,會唔會搞錯咗少少?

講真,我認同唔識係要學,我都係學習當中,好多謝KEN哥係百忙之抽空做咁多野教我地小股民,學Martin師兄話齋,幸福唔係必然,有KEN哥絕對要識感恩。投資股票係終身事業,最大責任應該係自己到而唔係係人地到。
回復

星級會員

carcar 發表於 2020-12-8 19:19
你收了錢?我的意思是要明示及提供買入位及大約賣出位,太高就唔好再追。 ...

你太LOW~ 無語!

我當然收左錢,跟著Ken sir 捉叻仔股,做埋慈善了。
難怪Ken sir 要減產!

回復

1萬

管理員

沒有害你的心, 只有無盡的貪
沒有感謝之心, 卻換來傷的罵

冇人叫你聽, 冇人叫你跟, 自己投資自己負責, 你說得對, 我沒有收過你任何回報, 你覺得害你可以唔聽, 大家成年人肯定有判斷力

其實, 我建議大家留意希望大家有賺可以捐款到慈善機構, 幫到社會

求你以後及建議請不要看我任何相關報導及評論, 以免再有害你之嫌

回復

星級會員

Martin_Leung 發表於 2020-12-8 20:50
你太LOW~ 無語!

我當然收左錢,跟著Ken sir 捉叻仔股,做埋慈善了。

大部份股評人都有買入價,賣出價。止賺價。止蝕價給股民參考,這是基本股評人的責任,

你聽唔聽,買唔買又是另一回事,都是自己承擔。

ken 哥在TVB及其他財經台推介股票都有提<買入位,賣出位,止蝕價>,這是應該要有責任心,沒有提供請大家不要買,這樣好易給股民踩陷阱,害死人。
請龍蝦看清楚前文後理所說,<這樣說推大價股就可以不負責任?>是martin寫,我寫:<應該要有責任心,否則是害人。>

<KEN哥就係知大家冇技術會亂黎,所以day one先係學員專區講,而唔係 public 個討論區>,這句代表什麼,先係學員專區講是學員買先, 然後在public 個討論區講,就是幫你們接貨?

martin說:難怪Ken sir 要減產! (ken 哥舉辦多幾場午餐會已足夠,當然可減產! )

買股票<最大責任應該係自己到而唔係係人地到。>,這句話是對的!

希望Edith 學到嘢!
回復

1萬

管理員

請閣下不要看我任何相關報導及評論, 以免再有害你之嫌

亦同時建議在討論區的朋友, 以免再有害你們之嫌, 可選擇不看我任何相關報導及評論,
回復

一星級Fans

carcar 發表於 2020-12-9 00:29
大部份股評人都有買入價,賣出價。止賺價。止蝕價給股民參考,這是基本股評人的責任,

你聽唔聽,買唔買 ...

真係睇唔過眼, 比價係股評人責任? 邊個講? 我淨係知你條能樣問股問到老奉咁 (Ken Gor及團隊請見諒, 我真係忍唔住講粗口)
Ken Gor 一蚊都冇收你, 射隻股出黎係升嘅都要比你屌? 你冇能野呀?
你有冇跟過Ken Gor 上堂? 你睇晒 Ken Gor 百幾條片未? 你而家同擘大個口有咩分別? 係咁要Ken Gor明示個價幾多, 無非係想自己輸咗有得賴? 仲要係有糊唔食賴唔知幾時食糊? 唔係點解要死追難追? 真係痴能線
回復